Sokba került

2021.06.14. 09:22

Eszméletlenre szívta magát a járdán talált spanglitól

Száznapi tétel pénzbüntetésre ítélt egy fiatal férfit kábítószer birtoklása miatt a Szekszárdi Járásbíróság.

I. I.

Forrás: Shutterstock

A büntetés egy napi tételének összegét ezer forintban állapították meg. Ugyanakkor a bíróság öthavi részletfizetést engedélyezett a vádlott számára. Azonban akár egyetlen részlet befizetésének elmulasztása esetén a teljes összeg nyomban esedékessé válik. Ha vádlott esetleg nem fizetne, akkor a büntetést napi tételenként egy nap szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Meg kell fizetnie ezen felül több mint 84 ezer forint bűnügyi költséget is.

Az ítélet szerint a büntetlen előéletű, nőtlen fiatalember 2018. április 29-én este a járdán talált egy kábítószer-tartalmú cigarettát, amit elszívott. Már éppen hazaért volna, mikor az utcán elvesztette az eszméletét. A mentők kórházba vitték, ahol a vérében és vizeletében amfetamint találtak. A toxikológus szakértő a vérmintából úgynevezett új pszichoaktív anyag maradványait is kimutatta.

Ezt követően az ügyészség egy évre felfüggesztette az eljárást, és elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét. Magatartási szabályként előírták, hogy vegyen igénybe féléves, függőséget gyógyító kezelést, vagy bármilyen más, akár megelőző-felvilágosító szolgáltatást. Mivel a vádlott ezek egyikét sem tudta igazolni, az elterelést nem kezdte meg, az ügyészség elrendelte az eljárás folytatását. Mivel az erre jogosultak fellebbezést nem terjesztettek elő, az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában