vádemelés

2021.09.10. 09:30

Apa és fiai vertek meg egy fiatalt Szekszárdon

Csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 53 éves férfival, valamint 25 és 19 éves fiaival szemben.

I. I.

Forrás: Shutterstock

A vádlottak egy Tolna megyei faluból érkeztek Szekszárdra. Már a vonaton, majd ezt folytatva a vasútállomáson nézeteltérésük támadt a későbbi sértettel, egy 23 éves férfival, akivel végül megbeszélték, hogy megverekednek. A leszállás után egymást követve haladt a vádlottakból álló társaság. A sértett úgy juttatta kifejezésre velük szemben az ellenszenvét, hogy kifogásolható, ámde bűncselekményt meg nem valósító módon felsőruházatát levéve és azt a földhöz csapva kiáltotta oda a vádlottaknak indulatos megjegyzéseit.

Ezek sértették a vádlottakat, akik nem is hagyták szó nélkül, sőt a nyílt utcán valamennyien nekiestek a fiatalembernek: testszerte ütötték, egyikük meg is rúgta. Nyilvánvaló, hogy a vádlottak erőfölényben voltak a sértettel szemben, akinek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, mentő vitte el a helyszínről.

A vádlottakkal szemben a járási ügyészség közérdekű munka, illetve fogházbüntetés kiszabását indítványozta a Szekszárdi Járásbíróságnál. Kifogásolható magatartása miatt a sértettel szemben az ügyészség szabálysértési eljárás lefolytatását kezdeményezte, tájékoztatta portálunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivő.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában