Jogerős ítélet

2022.02.12. 18:10

A kocsi szélvédőjén vezette le dühét a férfi

Rongálás vétségében mondott ki bűnösnek egy 23. életévében járó férfit a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért 312 óra fizikai munkakörben végzendő közérdekű munkavégzésre ítélte, és meg kell fizetnie huszonnégyezer forint bűnügyi költséget.

TN

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

A büntetett előéletű vádlott mind a nyomozás során, mind pedig a bíróság előkészítő ülésén beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyalási jogáról. A vádlott büntetett előéletű, elítélték már például testi sértés, jármű önkényes elvétele, hamis vád miatt. 

Az egyik Szekszárd környéki településen történt 2020 nyarán, amikor a vádlott egy parkolóban arra kért egy ismerős autóst, hogy vigye el, de ő ezt megtagadta. A vádlott feldühödött, a vezetői oldalon letekert ablakon át benyúlt az autóba, és belevágott a szélvédőbe, amitől az berepedt. A rongálási kár közel 98 ezer forint volt, ebből 15 ezer megtérült, amit a vádlott kártérítésként megfizetett. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában