Hideg volt, hát „forgalomba helyezte” a járművet

2022.03.20. 08:37

Bálba akart menni a kölesdi férfi, szemétből szerzett rendszámmal szerelte fel autóját

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely egy kölesdi férfi ellen indult, aki egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettét követte el.

TEOL (Forrás: police.hu)

Illusztráció: Shutterstock

Még tavaly decemberben érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Varsádon, az Ady Endre utcában egy ház udvarába leparkolt valaki egy zöld színű Renault Megane típusú autóval. A kocsi pár órát állt ott, majd az ismeretlen távozott.

A gyanússá vált autó rendszámának ellenőrzésekor kiderült, hogy az a nyilvántartóban nem is szerepel.
 

A beszerzett adatok alapján egy 33 éves kölesdi férfi címén kutatást tartottak a kollégák.  A keresett zöld autó ott parkolt az udvarban, de a rendszám már nem volt rajta. Elszámoltatása során a fiatalember elismerte, ő közlekedett az autóval, miután felszerelte rá a korábban egy szeméttelepen talált rendszámokat.
 

Gyanúsítotti kihallgatása során azt is elmondta a férfi, hogy személyautóra nem rendelkezik jogosítvánnyal. A kocsit egy ismerősétől vette, már ekkor sem volt rajta rendszámtábla. Tudta, hogy nincs érvényes műszaki az autóra, és adásvételi sem készült a vásárlásról. Az autóra biztosítást sem kötött. December 10-én este bálba szeretett volna menni, de hideg volt, ezért indult autóval Gyönkre. Mivel félt a lebukástól, csak Varsádig közlekedett, ott leparkolta az autót, majd később hazafelé is azzal tette meg az utat. Ezen kívül még egy alkalommal használta az így „forgalomba helyezett” járművet.
 

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek. A férfival szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást is indítottak – számolt be a police.hu vasárnap reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában