Hétvégi beavatkozások

2022.04.19. 11:00

Embert és kutyát is mentettek a tűzoltók

Hat tűzeset és hét műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak az ünnepi hosszú hétvégén.

TEOL

Fotó: Dombóvári HTP

Szabadban erdő aljnövényzete, nádas, nagy méretű körbála, lakásban berendezési tárgy, valamint kéményben lerakódott korom égett. Három alkalommal szén-monoxid-érzékelő jelzett be. A tűzoltórajok kútba esett kutyát, valamint egy nyaraló vízparti részén a Duna holtágába esett férfit mentettek ki a társszervekkel együttműködve – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Jelentősebb tűzesetek:
Csütörtök délután Pusztahencsén, a Földes pusztánál, egy tehenészet mintegy. 200 nagy méretű körbálája égett. Az elhúzódó tűzesethez a paksi, a szekszárdi és a sárbogárdi tűzoltókat riasztották. A lángokat négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. A tűz oltását egy helyi erőgép is támogatta.

Gyulajon, a Vadászháznál körülbelül egy hektáron égett az erdő aljnövényzete péntek reggel. A dombóvári hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat. Egy televízió gyulladt ki Pakson, egy Kishegy úti lakásban vasárnap délután. A paksi hivatásos tűzoltók kiszellőztették a lakást, a lángok berendezési bútorokat nem értek el.

Vasárnap este, Bátaszéken, a Lajvér utcában kéményben lerakódott korom égett. A bátaszéki önkormányzati és szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak a káresethez, akik eltávolították az éghető anyagot és értesítették a kéményseprőket.

Jelentősebb műszaki mentések:
Péntek délután Mucsin, az Alkotmány utcában egy kútba esett kutyát mentettek ki a bonyhádi hivatásos tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével.

Fadd-Domboriban, a Duna-holtágának felső részén, egy nyaraló vízpartjánál egy férfi esett a vízbe szombat éjjel. A rendőrség és a mentőszolgálat a vízbe esett személyt a stégre emelte. A műszaki mentéshez a tolnai önkormányzati és a faddi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik mentőkötél és hordágy segítségével, a társzervekkel együttműködve hozták fel a meredek partoldalon a kihűlt férfit, akit a mentőszolgálat kórházba szállított.

Hétfő délelőtt főzés közben jelzett be egy szén-monoxid-érzékelő Tolnán, a Táncsics utcában. A mosogatáshoz időszakosan használt nyílt égésterű gázbojlerrel egy időben egy páraelszívó is üzemelt. A műszaki mentéshez Tolna város önkormányzati, valamint Szekszárd hivatásos tűzoltóit riasztották, akik az események rekonstruálása közben veszélyes határérték alatti koncentrációt mértek. A tűzoltóegységek felhívták a lakók figyelmét, hogy egy műszaki felülvizsgálat elvégzéséig a vízmelegítő készüléket ne használják. A kéményseprőket értesítették. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában