Kék hírek

2022.05.09. 07:59

Kerékpárosokat gázolt az ittas sofőr

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén május 8-án két súlyos sérüléses és két anyagi káros baleset történt.

TEOL

Egy kiskorú súlyos sérülést szenvedett (Fotó: TMRFK)

Anyagi káros balesetről érkezett bejelentés május 8-án éjjel 2 óra körüli időben. Egy 26 éves szakályi férfi közlekedett autóval Hőgyészen, amikor egy utcában balra kanyarodva eddig ismeretlen okból letért az útról, elvesztette uralmát a kocsi felett és azzal felborult. A helyszínen tett nyilatkozat szerint nem történt személyi sérülés. Később, a nap folyamán derült ki, hogy a jármű egyik utasa súlyos sérülést szenvedett.

Személyi sérüléses balesetről tettek bejelentést május 8-án 15 óra körüli időben Tolnáról. Egy 51 éves helyi férfi közlekedett autóval  a város belterületén Tolna-Mözs felől a központ irányába, amikor ismeretlen okból áttért a szemközti sávba. Áthajtott az úttesten kialakított kerékpársávon és az útpadkán elütötte a Fadd felől Tolna-Mözs irányába szabályosan közlekedő, és előle jobbra kitérni szándékozó kerékpárosokat. Közülük egy kiskorú súlyosan, míg egy felnőtt könnyebben sérült. A sofőrnél a szonda pozitív értéket mutatott, így őt kollégáink előállították mintavételre.

A Tolna megyei rendőrök vasárnap két főt fogtak el, egyiküket bűncselekmény elkövetésén érték tetten: a férfi vezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedett autóval. A másik férfi ellen körözés volt érvényben, ezért őrizetbe vették. Május 8-án öt előállítás történt, közülük három bűncselekmény elkövetése miatt, két esetben mintavétel céljából. A szolgálatban levő állomány tagjai két büntető- és hét szabálysértési feljelentést tettek. A szonda két esetben mutatott pozitív értéket. Az egyenruhások két biztonsági intézkedést is végrehajtottak – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában