Szabálysértés

2022.07.26. 10:10

Eltiltás alatt vezetett, fogházbüntetés várhat rá

A Szekszárdi Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 34 éves férfi ellen.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a szabálysértési hatóság 2021. évben egymás után kettő alkalommal eltiltotta a vádlottat minden engedélyhez kötött közúti jármű vezetésétől. A vádlott 2021 decemberében egy este mindezek ellenére, az eltiltásokról tudva újra volán mögé ült, és Szekszárdon autózott. Rendőri igazoltatása során kiderült, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, és vezetői engedéllyel sosem rendelkezett – tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályait, mely szerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva. 2021. május 14. napjával módosult a korábbi jogi szabályozás, és akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény lett az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés. 

A büntetett előéletű, két éven belül tizenöt közlekedési szabálysértést is elkövető vádlottal szemben az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában