Elismerések

2023.05.03. 19:00

Büszkék lehetünk a Tolna vármegyei tűzoltóság tagjaira

Május harmadikán, Tolna vármegyéből hatan vettek át elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi tűzoltónapi ünnepségén - tájékoztatta portálunkat a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

teol

Az ünnepi szavak után a Katasztrófavédelem Központi Zenekara adott ünnepi műsort

Forrás: TVMKI

A hivatásos katasztrófavédelem minden évben ünnepélyes állománygyűlésen emlékezik meg Szent Flórián, a tüzes mesterségek védőszentjének napjáról.

A rendezvényen megjelentek a főigazgatóság és a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságok vezetői. Ünnepi beszédet Sándor László tűzoltó alezredes, tűzoltósági főosztályvezető mondott, amelyet Szent Flórián imájával kezdett.

Az alezredes beszédében úgy fogalmazott, a tűzoltók segítségnyújtásból, szolidaritásból, összefogásból, bátorságból és önzetlenségből mutatnak példát. „És a példamutatás nem áll meg az országhatároknál. Elég csak a februárban Törökországot és Szíriát ért szörnyű természeti katasztrófára gondolnunk, amikor a mieink az elsők között ajánlották fel segítségüket, és élen jártak a mentésben, ezáltal nemzetközi elismerést kivívva.” – tette hozzá a főosztályvezető.

Végezetül arról beszélt, hogy mit üzen mai utódainak Szent Flórián. Úgy fogalmazott: „… hivatástudattal és hittel végezni vállalt feladatunkat, felvértezve magunkat azokkal a hagyományokkal, amelyeket elődeink hagytak ránk örökül.”

Az ünnepi szavak után a Katasztrófavédelem Központi Zenekara adott ünnepi műsort.

Ezt követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismeréseket adott át, az arra érdemes kollégák előléptetést, ajándéktárgyat, dicséretet, jutalmat vehettek át.

Tűzoltóság Napja alkalmából Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Szent Flórián Érdemjelet adományozott Bán Attila tűzoltó ezredesnek, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének.

Bán Attila
Bán Attila

A belügyminiszter Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Visnyei Adorján Zsolt tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Visnyei Adorján Zsolt
Visnyei Adorján Zsolt

Miniszteri emléktárgyat adományozott Szommer Bélánénak, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előadójának.

Szommer Béláné
Szommer Béláné

A katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Pesztericz Rajmundnak, az ATOMIX Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazgat parancsnokának.

Pesztericz Rajmund
Pesztericz Rajmund

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó törzszászlóssá Pintér-Baranyi Zoltán tűzoltó zászlóst, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referensét.

Pintér-Baranyi Zoltán
Pintér-Baranyi Zoltán

A főigazgató beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Hinterschiedt Andreát, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénztárosát.

Hinterschiedt Andrea
Hinterschiedt Andrea

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi munkatársa ezúton fejezi ki gratulációját az elismerésben részesült, kiválóan teljesítő dolgozóknak, és kíván jó egészséget, sok erőt a további munkájukhoz.

A képek forrása: TVMKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában