Halgazdálkodás

2023.06.02. 11:52

Halvédelmi képzésben részesültek a rendőrök

A képzéssorozatot a Tolna Vármegyei Kormányhivatal és a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége közreműködésével tartották meg.

TEOL

Halgazdálkodási ismeretekkel bővült a rendőrök tudása.

Forrás: police.hu

A TOHOSZ és a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodásának 2023. évi legfőbb célkitűzése a rendőrségi közterületi állomány oktatása és a közös szolgálatok hatékonyabbá tétele. Ennek érdekében közös, ismeretmegújító képzéssorozatot szerveztek a Tolna Vármegyei Kormányhivatal halgazdálkodási hatóságának bevonásával.

Tolna vármegye több rendőrkapitányságán 2023 májusában a Tolna Vármegyei Kormányhivatal halgazdálkodási hatóságának ügyintézője, Mészáros-Berkecz Zoltán, valamint a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezetője, Szakács Szabolcs képzést tartott a körzeti megbízotti állományának. A képzéseken előadást tartott Zsiga Péter rendőr őrnagy, a helyi körzeti megbízottak szakirányítója is.

Az oktatáson a halgazdálkodással kapcsolatos alapvető szabályokról, a legális és a tiltott horgászati és halászati tevékenységről, a szabálysértések formáiról, az elkövetések eszközeiről, a lehetséges helyszínekről, valamint a jogszabályi hátterekről is kaptak ismertetőt az egyenruhások.  Az előadásokon az ismertebb orvhalászati trükköket is bemutatták. A képzésen résztvevők megismerhették a horgászati-, halászati tevékenység folytatásához szükséges okmányokat is.

A képzésekkel egy időben a Tolna Vármegyei Rendőr–főkapitányság munkatársa az elmúlt időszakban több alkalommal drónnal segítette a közös ellenőrzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában