Embercsempészet

2023.07.20. 16:08

Ausztriába vitte a migránsokat a moldáv férfi

A Szekszárdi Járási Ügyészség folytatólagosan, bűnszervezetben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy 29 éves moldáv állampolgárságú férfi ellen – derült ki a Tolna Vármegyei Főügyészség közleményéből.

Teol.hu

A vádirati tényállás szerint a moldáv állampolgár vádlott 2022. szeptember 5. napját megelőzően egy embercsempészést folytató bűnszervezet – nyomozás során be nem azonosított – tagjának felkérésére elvállalta, hogy fizettség ellenében Magyarországra már illegálisan érkező személyeket szállít át az ország területén, hogy ők később ugyancsak jogellenesen Ausztriába juthassanak.

Fotó: police.hu

A vádlott ennek megfelelően egy magyar honosságú személygépkocsival kettő nap leforgása alatt két fuvart is teljesített, melyek során a megbízója által előre megadott koordináták alapján, Baja környékéről Sopron térségébe szállította a migráns személyeket. Az első alkalommal nyolc személyt fuvarozott el, a második esetben pedig öt személyt akart elvinni az M6-os autópályán az osztrák határ közelébe, azonban ekkor a Fácánkerti pihenőhely közelében a rendőrség intézkedés alá vonta.

Az ügyészség a vádlottat folytatólagosan, bűnszervezetben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, amely bűncselekmény 2-16 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és Magyarország területéről való kiutasítását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában