Jótett helyébe jót ne várj!

2023.08.19. 12:00

Kidőlt fa törzsébe rejtette a lopott pénzt

A Siófoki Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki az őt befogadó család házfelújításra félretett pénzéből lopott el egy nagyobb összeget.

Teol.hu

Kidőlt fa törzsébe rejtette a lopott pénzt (képünk illusztráció)

Forrás: MW

A férfi 2023-ban szívességi lakáshasználóként élt együtt a családdal – írja a sonline.hu. Tudomást szerzett arról, hogy a lakóház tetőszerkezetének felújítására több millió forintot rakott félre a család, amely a hálószobában volt elrejtve. 2023 februárjában a család bevásárolni indult, azonban az asszony megkérte a férfit, hogy inkább maradjon otthon, és vigyázzon a házra.

A férfi ezt kihasználva bement a szobába, majd az elrejtett készpénzből több mint félmillió forintot vett magához. A lopott pénzt egy közeli pataknál egy kidőlt fa törzse alá rejtette el.

Hazaérve azonban a nő rögtön észrevette a bűncselekmény elkövetését, majd a gyanú gyorsan a vádlottra terelődött, így a siófoki nyomozók rövid időn belül megtalálták, és visszaadták az elvett összeget.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfi ellen felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában