katasztrófavédelem

2018.03.18. 09:49

Nagymányokon vízkár elleni védekezésre volt szükség

TEOL, illusztráció: Shutterstock

Tolna megyében az időjárási viszonyok a közműszolgáltatásban, közösségi közlekedésben nem okoztak fennakadást – tette közzé a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Kapos és Völgységi-patak vízgyűjtő területén lehullott közel 30 mm csapadék jelentős részét a kisvízfolyások elvezették. A kockázatos helyszíneken, Dombóváron, Csikóstőttősön és Bonyhádon a vízszintek változásának nyomon követésére folyamatos figyelőszolgálatot működtetnek.

Szekszárdon egy balesetveszélyes oszlop eltávolításához kérték a város hivatásos tűzoltóinak segítségét szombat délután. Bátaszéken a Perczel utcában a belvíz lakó- és melléképületet veszélyeztetett, amit a bátaszéki önkormányzati tűzoltók szivattyúval távolítottak el.

Nagymányokon szombat éjfélkor helyi vízkár elleni védekezésre volt szükség a Mecsekből érkező csapadékvíz-elvezető árok mentén. A munkálatokat a polgármester irányításával tíz önkéntes végezte, akik mintegy másfél óra alatt végeztek a homokzsákok rakodásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában