szerzemény

2018.03.08. 12:30

Hatszáz torokból zengett az Örökségünk

Vida Tünde, fotó: szerző felvétele

Járja a világot Gyulai István Örökségünk című szerzeménye. Megbecsülni sem lehet, hogy hányan, hol énekelték, látták, hallották már útjára indulása óta. Csak a paksi alkotók által készített verziót és a kézdivásárhelyi Step by Step Egyesület feldolgozását figyelembe véve egymilliós nézettséget ért el a dal az interneten.

Gyulai István szerzeménye – dokumentálható módon – legutóbb az Országházban csendült fel hatszáz torokból. A tíz szervezet által alapított, ma már több mint nyolcvan tagszervezetet számláló Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Házasság hetéhez kapcsolódva hatodszor szervezett családi napot és konferenciát. Az eseményre, amelynek az Országház adott otthont, az egész Kárpát-medencéből érkeztek családok. Ennek keretében hangzott el a magyarság, magyar kultúra és nyelv megőrzését szorgalmazó dal.

Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke azt mondta, korábban a Millenárison már előadták ezt a dalt, ami véleményük szerint hűen visszaadja azt az értékrendet, amit képviselnek, ez pedig az élet, az anyaság tisztelete, a családi életre való nevelés. – Nagyon felemelő érzés volt hallani, amikor együtt énekelték a Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról és a Kárpát-medence egész területéről érkezett családok – mondta Pataki János. Azt is elmondta, hogy szeretnének saját himnuszt, hasonlóan a Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez, s felmerült, hogy ez az Örökségünk lesz, de még döntés nem született.

A családi napon Novák Katalin családügyi és Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár is részt vett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában