Tavaszi Nagytakarítás

2018.03.14. 18:30

Húsvét előtt ismét nagytakarítás lesz a megyeszékhelyen

Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes

Tavaszi Nagytakarítást szervez a megyeszékhely önkormányzata. A március 23-i eseményről Ács Rezső polgármester tartott tájékoztatót. Elmondta, hogy eddig több mint ötven szervezet jelentkezett, és ezerötszázan regisztráltak. Bár ez nem kötelező, de azok között, akik megteszik, fürdőbelépőket sorsolnak ki.

Ács Rezső kiemelte: a kezdeményezés a közterületek megtisztítását szolgálja, nem pedig lomtalanítás. Huszonöt gyűjtőpontot jelöltek ki városszerte, a lista megtalálható a www.szekszard.hu és a www.aliscaterra.hu oldalon. Ezekről a helyekről 17 órakor szállítják el a hulladékot. A takarításhoz eszközöket, kesztyűket, zsákokat biztosítanak, ezeket a városházán és az Alisca Terránál lehet igényelni.

Az önkormányzat dolgozói szintén kiveszik a részüket a takarításból, és több központi helyszínen gondoskodnak a tisztaságról. Az Alisca Terra azzal is csatlakozott az akcióhoz, hogy aki aznap a Damjanich utcai hulladékudvarban leadja a szelektíven gyűjtött szemetet, az adott mennyiségnek megfelelően virágpalántát kap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában