nekrológ

2018.03.01. 16:20

Mátyás atyát Szekszárdon búcsúztatják, és Bátaszéken lesz eltemetve

Mauthner Ilona

Sokan ismerték, szerették és tisztelték Kolbert Mátyás nyugalmazott plébánost, aki nyugdíjaséveit Szekszárdon töltötte. Mátyás atya rövid, de súlyos betegség után 82 éves korában a múlt héten visszaadta lelkét a teremtőnek.

A megye több településén is nagy alázattal szolgálta a híveket, a káplánéveit Tolnán, Decsen, Újpetrén, majd Szekszárdon töltötte. Paksra 1978-ban került, ahol már plébánosként szolgált, ezt követően huszonöt évig volt a németkéri katolikusok plébánosa.

Másfél éve került vissza Szekszárdra nyugdíjas plébánosként. Az alsóvárosiakkal különösen szoros kapcsolatba került, de az újvárosiak is gyakran meghívták a rendezvényeikre. Sokat misézett, és nagyon szerették a hívek. Az Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület rendezvényein rendszeresen részt vett, mindig szeretetet és jókedvet sugárzott.

Különösen jó kapcsolata volt dr. Bíró László püspökkel, aki az egyesület vezetője is. Kolbert atya indította el, segítette Bíró Lászlót annak idején a papi pályán.

Kolbert Mátyás Bátaszéken született, és ott is lesz eltemetve március 8-án, csütörtökön 11 órakor. A temetést megelőzően, március 7-én, szerdán 17 órakor lesz a búcsúztatása a szekszárdi belvárosi katolikus templomban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában