kiállítás

2018.05.16. 09:30

Angyali grafikák a gyógyulásért

Wessely Gábor, fotó: szerző felvétele

Gyermekkora óta rajzol, elvégezte a pécsi művészeti középiskolát, de aztán más területen haladt tovább, a levéltárból ment nyugdíjba tavaly.

Juhász Ildikó grafikáiból múlt csütörtökön nyílt kiállítás Szekszárdon, az Adyban. Közreműködött verssel Lehőcz Virág, Leks Petra és Víghné Székely Rozália.

A tárlatot a középiskola igazgatója, Juhász Gábor nyitotta meg. Dicsérte az alkotó letisztult stílusát, a családról és a szeretetről megfogalmazott képi mondanivalóját. Azt is hozzátette, hogy ez az Adyban működő Székely Galéria idei utolsó kiállítása, mert a kilencven éves szakképző iskola felújítás előtt áll.

Juhász Ildikó „Az én angyalaim” címet adta a tárlatának. Unokája gyógyulását követően készítette e képek nagy részét. Igyekszik mindig jól áttekinthető, egységes anyagot bemutatni. Szívesen foglalkozik akvarellekkel, olajfestményekkel, rézkarcokkal, de a tusrajzok jelentik számára az igazi kikapcsolódást, alkotói örömöt. Ezekből látható néhány „angyali” mű, június 3-ig, a szekszárdi kiállítóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában