fejlesztés

2019.03.20. 14:53

Elkészült a Wigand téren a korszerű orvosi rendelő

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

A szekszárdi Wigand téri rendelő átadása a nagyjából három éve elkezdett szisztematikus munka újabb eredménye, fogalmazott Ács Rezső Szekszárd polgármestere. Hozzátette, az önkormányzat néhány éve a korábbiaknál is jobban figyel az alapegészségügyi ellátásra. Most a 9. számú háziorvosi és a 7. számú fogorvosi rendelőben sikerült jóval kedvezőbb körülményeket biztosítani az itt dolgozóknak, nem mellékesen közel nyolcezer szekszárdinak, akik ehhez a két körzethez tartoznak.

Az épület nemcsak küllemében változott, de új a gépészet és eszközöket is vásárolt a város. A felújításhoz és beszerzéshez TOP forrás is az önkormányzat rendelkezésére állt. Ács Rezső hangsúlyozta, hogy miként az utóbbi időszakban átadott fejlesztések esetében, úgy most is fontos szempont volt a fenntarthatóság, ezért az épületre napelemek kerültek.

Természetesen újak a vizesblokkok, és a mozgássérültekre is gondoltak, akadálymentes mosdó áll a rendelkezésükre, az épület előtti új parkírozóban pedig kifejezetten nekik fenntartott parkolóhely. A polgármester szólt arról is, hogy a megvalósulásban nagy szerepe volt dr. Haag Éva alpolgármester és Ferencz Zoltán képviselő lobbi tevékenységének is.

Fotó: Mártonfai Dénes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában