megmérettetés

2019.04.30. 13:00

Vívásban versengtek az iskolák

TN

Fotó: Beküldött kép

A Magyar Katolikus Iskolák Országos Vívóbajnokságát rendezték Pécsett a közelmúltban. Mindhárom fegyvernemben (tőr, kard, párbajtőr) bonyolítottak versenyt, lányok és fiúk egyaránt küzdöttek egymással. Az ország több településéről érkeztek az egyházi iskolák tanulói.

Mint arról Garay Előd szakedző tájékoztatott, erre a versenyre a Szekszárd Kórház Sportkör pengeforgatói is elmentek. Közülük öt fiatal – a Szekszárdi Szent József Katolikus Általános Iskolaközpont tanulói – lépett pástra. A megmérettetés során több korcsoportban bonyolították a versenyt, összesen kilencvenhét indulóval.

A szekszárdiak tőrversenyszámban indultak. Mindannyian derekasan helytálltak, és remek eredménnyel végeztek: Szegedi Ágoston IV. korcsoport 1. hely, Kedves Benedek IV. korcsoport 3. hely, Jankó Veronka IV. korcsoport 1. hely, Szigeti Boldizsár I. korcsoport 2. hely és Szigeti Fülöp I. korcsoport 1. hely.

A verseny nagy sikerélményt és örömet jelentett a katolikus iskola tanulóinak és felkészítőjüknek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában