szakképzés

2019.06.26. 09:30

Szükség van a jól képzett munkaerőre

Brunner Mónika

20190621_Szekszárd_A Pécsi Tudományegyetem és a Szekszárdi Szakképzési Centrum közt kötendõ együttmûködési megállapdás aláírási ceremóniája_Naszvadi Balázs Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal Terület- és Vidékfejlesztési Osztály , osztályvezetöje

Fotó: Mártonfai Dénes

Ünnepélyes aláírási ceremóniával tették hivatalossá a Pécsi Tudományegyetem és a Szekszárdi Szakképzési Centrum között létrejött együttműködési megállapodást nemrég, a PTE szekszárdi karán. A Szekszárdi Szakképzési Centrum csatlakozott ahhoz a munkacsoporthoz, amelyet az egyetemi kar, a megyeszékhely és a megyei önkormányzat hozott létre az IQ Ipari Együttműködési és Innovációs Központ keretében történő együttműködés koordinációja érdekében.

Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a környezetváltozás és a fejlődő gazdaság nyomást gyakorol az oktatásra, minőségi, képzett munkaerőre van szükség. Ráadásul szeretnék, hogy a munkavállalók a térségben maradjanak.

Az aláírók között volt még Ács Rezső polgármester, prof. dr. Szécsi Gábor az egyetem szekszárdi karának dékánja, Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, prof. dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese, és Dömötör Csaba, a Szekszárdi Szakképzési Centrum kancellárja.

Borítóképünkön Gábriel Róbert (balra) fog kezet Szécsi Gáborral, köztük Dömötör Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában