gazdasági bizottság

2020.01.21. 19:10

Elbocsátanák a szekszárdi sportközpont ügyvezetőjét

Budavári Kata

Forrás: Shutterstock

Hivatalos jelzés ugyan még nem érkezett hozzá, de Csillag Balázsnak tudomása van arról, hogy a gazdasági bizottság javaslatot tesz a szekszárdi közgyűlésnek arról, hogy megszüntessék a munkaviszonyát. Úgy tudja, a testület a január 30-i ülésen dönthet elmozdításáról.

Az ÉSZ (Éljen Szekszárd Egyesület) frakció tagjaiból és az általuk javasolt személyekből álló gazdasági és városfejlesztési bizottság hétfői ülésén derült ki, hogy elküldenék a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, bár a téma nem szerepelt az előre meghirdetett napirendi pontok között. Ennek módjáról, azaz, hogy milyen feltételekkel és mikor kellene távoznia, Csillag Balázs nem tud. Ugyanakkor szerinte az, hogy indokként az új uszoda késedelmes kivitelezését fogalmazták meg, elfogadhatatlan, hiszen ez nem az ő felelőssége.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere facebook bejegyzése szerint a bizottság politikai tisztogatásba kezdett. „A Sportközpont Nkft. és a Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét – nincs rá jobb szó – kirúgták. Mindezt a nyilvánosság kizárásával, zárt ülésen, az utolsó pillanatban napirendre véve„ – írja. Az már csak hab a tortán, a polgármester szerint, hogy Bálint Zoltán helyére, a Vagyonkezelő Kft. vezetésére a bizottság pályáztatás nélkül már javasolta is Bartal Zoltánt.

Telefonon kerestük a gazdasági bizottság vezetőjét, Bomba Gábort, aki megerősítette, hogy két cégvezetővel kapcsolatban tárgyalt a bizottság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában