táncos est

2020.02.13. 15:30

A régi bálok hangulatát idézte a táncos est

Mauthner Ilona

2020.02.08 Bátaszék, Bátaszéken a művelődésiházban táncházat szerveztek. Sok fiatal tehetséges bemutatta tánctudását. A képeken Alsónyéki táncosok láthatók Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Szabad egy táncra címmel táncos estet rendezett hétvégén a helyi református gyülekezet a bátaszéki Petőfi Sándor Művelődési Házban. Közel százan mentek el rá családostul.

A rendezvényt Fekete Zoltán református lelkész nyitotta meg, aki pohárköszöntőjében az Apostolok Cselekedeteiből idézett, Isten gondoskodott az emberekről, étel, ital mellé szívbéli örömöket is adott. Ez utóbbira jó példa a bál, melyre általában férj és feleség szokott elmenni, szombaton este viszont a gyermekeket is elhozták a szülők. A rendezvény első felében táncokat tanultak a résztvevők, körtáncot, keringőt, zsidó, spanyol és több nemzetiségtől valót. A végén táncrendkártyát is készítettek, melybe beleírták ki, kivel, mit fog táncolni. Olyan jól sikerült a tanulás, hogy a gyerekek is felszabadultan csatlakoztak a felnőttekhez.

A vacsora után Molnár Tamás táncmester irányításával folytatódott a bál, mely a régi korok hangulatát idézte. Este tizenegy órától pedig Kolbert János DJ szolgáltatta a zenét. A református gyülekezet idén első alkalommal rendezte meg a mulatságot, de biztos, hogy nem utoljára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában