Illyés Gyula Könyvtár

2020.03.09. 19:10

Ingyen iratkozhattak be a nők

Foray Nándor

2020.03.09 Szekszárd, Szekszárdon a megyei könyvtárban nőnap alkalmából lehetőség nyílt a hölgyeknek ingyenes beiratkozásra. Sokan éltek a lehetőséggel. A képen Kaposi Ildikó könyvtáros látható és a frissen beiratkozó Zsobrák Panna. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A nőnap apropóján ingyenesen iratkozhattak be a hölgyek a szekszárdi Illyés Gyula Könyvtár felnőtt és gyermekrészlegébe is hétfőn. Tavaly a felnőtt könyvtárban 118-an, a gyermekkönyvtárban 13-an éltek a nőnapi ingyenes beiratkozás lehetőségével. Általánosságban mind a felnőtt, mind a gyermekkönyvtárnak több a női látogatója, mint a férfi, vagyis a nők aktívabb könyvtárba járók. Férfinapon is van ingyenes beiratkozási lehetőség, de a férfiak közül kevesebben használják ki ezt, árulta el az egyik könyvtáros.

Érdemes volt ma beiratkozni a könyvtárba Fotó: Makovics Kornél

A gyermekkönyvtárban a Gyakorló Általános Iskola 1. C osztálya Kavicskaland című mesés-mondókás foglalkozásban részesült délután, mely során a kőzetekkel is ismerkedhettek. Fenyvesiné Szűcs Zsuzsanna védőnő ezúttal Tej- és tejtermékek fogyasztása csecsemőkortól címmel tartott előadást a délelőtti Mazsola Könyvtári Babaklub keretében. A védőnői előadás előtt Kovácsné Szabó Lívia gyerekkönyvtáros is megtartotta játékos foglalkozását. Ezen a héten huszonöten is részt vettek a babaklub programján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában