Színházi előadások, koncertek maradnak el megyeszerte

Az országos veszélyhelyzet okán számos kulturális program elmarad a közeljövőben. Ezekről folyamatosan adnak ki tájékoztatást a művelődési házak.

Munkatársainktól

Fotó: Makovics Kornél

A koronavírus elleni védekezés jegyében – összhangban a kormány irányelveivel – rendkívüli egyeztetésre hívta az önkormányzati intézmények vezetőit Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere több óvintézkedés bevezetéséről döntött. A Vörösmarty Mihály Művelődési Házban elmarad a március 14-re hirdetett táncház, a március 15-i nemzeti ünnep, a március 18-i gyermekszínház, a körzeti borverseny március 20-i nyilvános eredményhirdetése, a március 20-i táncszínház, a március 21-i színházbérleti előadás. Juhász Józsa igazgató arról tájékoztatta lapunkat, hogy utóbbi május 22-én várja a közönséget, a jegyek, bérletek érvényesek maradnak erre az időpontra. Ugyancsak elmarad március 21-én a lisztérzékenységgel kapcsolatos rendezvény, valamint a március 30–április 3-a közötti interaktív kiállítás. Az igazgató azt is javasolta, hogy az érdeklődők keressék az intézmények online felületeit, ahol az időszerű tudnivalók, friss hírek megjelennek.

A dunaföldvári művelődési központ azt a tájékoztatást adta ki, hogy március 25-én elmarad a Lököttek című előadás, március 26-án a Rózsavitéz, március 30-án pedig A kisherceg. Március 31-én a Filharmónia ifjúsági hangversenysorozat előadását mellőzik, illetve az április 27-re tervezett Lázár Ervin programot is lemondták. A jegyek a váltás helyén válthatók vissza. Annak aki interneten vett belépőt, azt tanácsolják, hogy figyelje a művelődési központ Facebook-oldalát vagy honlapját további információkért.

Pakson március 31-ig minden nagyobb városi rendezvény elmarad, ami érinti a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Dunakömlődi Faluház programjait is. A gyermek- és a felnőttszínházi előadások, a Nyitott Akadémia programja, valamint az ismeretterjesztő előadások elmaradnak, illetve későbbi időpontban rendezik meg azokat. Az előadások új dátumát elkezdték egyeztetni, ezekről később adnak tájékoztatást – írták az intézmény honlapján.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban a tervezett programok és előadások meghatározatlan ideig, de március 31-ig mindenképpen elmaradnak. A ma tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső, a város polgármestere, és Zsikó Zoltán, az intézmény igazgatója közölte, a rendelkezés 293 eseményt érint. A mozi egyelőre üzemel.

A Tamási Művelődési Központ márciusban négy, száz főnél nagyobb létszámú résztvevőt vonzó rendezvényét törli a koronavírus-járvány megelőzése miatt. Ezek a következők: a március 14-ei Cinegemadár Népdaléneklési Verseny, a március 15-ei ünnepi megemlékezés, a március 20-ai Tarka-Barka Gyermekszínház előadása és a március 30-ai Filharmónia ifjúsági hangversenysorozat előadása. Megtartják azonban Kovács Ferenc bonyhádi festőművész kiállítását a Tamási Galériában és egy úti élménybeszámolót a könyvtárban. – Az áprilisi programjainkat a következő hetek döntik el – tájékoztatta lapunkat Czink Judit intézményvezető.

Természetesen a lista még nem teljes, s várhatóan bővül a következő napokban. Ahogy tudomásunkra jutnak további elmaradó rendezvények, frissítjük cikkünket.

További gyűjtéseink a megyében lefújt rendezvényekről:

Borítóképünkön: Ács Rezső és Zsikó Zoltán a Babits Mihály Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában