kreatív megoldásokat várnak

2020.04.17. 09:30

A legötletesebb maszkot keresik Gyönkön

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

A legötletesebb maszk­díszítő címért lehet versengeni Gyönkön. Várják a fényképeket azoktól, akik kreatív módon díszítik fel a maszkjukat, annak anyaga nem sérül, a funkcióját el tudja látni, mégis egyedi. A legötletesebb arcra tett maszkok fotóinak készítőit a járvány elmúltával értékelik, a képekből kiállítást szerveznek. Mindez annak az akciónak a része, amely során az önkormányzat lakóingatlanonként két darab textil szájmaszkot osztott ki a lakosságnak még a múlt héten.

Mindezt Szaka Gyula polgármester tette közzé a város hivatalos Facebook-oldalán. A maszkok textilből készültek, moshatóak, így többször használhatóak. Arra kérte a település lakóit, hogy ha közösségbe mennek, például a boltba, a rendelőbe, a gyógyszertárba, a postára, akkor hordják. A maszkok viselésére, a mosására vonatkozóan is ajánlást tett: az első használat előtt a kimosását, majd a gyakori, lehetőleg négy óránkénti, de legalább naponta mosását javasolta, hangsúlyozva, hogy a maszkokat ne vasalják.

Szaka Gyula polgármester azt is ismertette, hogy tovább folytatják a közterületek fertőtlenítését, az esti órákban, ezért arra kérte a lakosságot, hogy bár a kezelt felületek gyorsan és kiváló fedettséggel száradnak, járjanak el körültekintően, és kerüljék el a fertőtlenítést végzőt.

Egyúttal arról is tájékoztatott, hogy a koronavírus-fertőzés megelőzésére a legjobb módszer továbbra is az, ha nem hagyják el az emberek az otthonaikat.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában