önkormányzat

2020.04.22. 15:30

Hamarosan megújul a tolnanémedi óvoda épülete is

Forrás: Beküldött kép

Mint arról beszámoltunk, tizenkét kültéri játékot telepítettek az óvodába, ám azokat hat héten keresztül tudják csak használni a picik, a felügyeletet kérő szülők gyermekei. Június elsejétől az intézmény felújítási munkálatai kezdődnek el.

Mint arról Vígh László polgármester lapunkat tájékoztatta, mintegy kilencvenmillió forintos beruházás előtt állnak, korszerűsítik az épület fűtésrendszerét, elvégzik a külső energetikai felújítást, a tetőre napelemeket tesznek, kicserélik a nyílászárókat. Az óvodásokat ezen időszak alatt, nyáron, a helyi általános iskolában helyezik el. A tervek szerint szeptembertől a gyerekek egy kívül-belül felújított, korszerű fűtéstechnológiával ellátott óvodai épületbe térhetnek vissza.

– Szeretném, hogy huszonegyedik századi óvodájuk legyen. A pályázati anyagi támogatásnak köszönhetően lehetőségünk van arra, hogy ezt megvalósítsuk. Ráadásul jövő szeptembertől tizenkettővel több óvodásunk lesz, negyvenkettő a harminc helyett – mondta nevetve Vígh László polgármester. Az óvoda épülete az önkormányzat tulajdonában van, a simontornyai Vak Bottyán óvoda és bölcsőde tolnanémedi tagintézménye. Az ovisoknak már szinte mindenük megvan, korábban, az új kültéri játékokon kívül beszerezték a képzésükhöz szükséges eszközöket, az intézményben van laptop, fénymásoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában