Kétezer maszkot már megvarrtak

Brunner Mónika

edf

Fotó: Markovics Norbert

Már körülbelül kétezer darab, helyi varrónők keze munkáját dicsérő maszk talált gazdára Hőgyészen és környékén. A varrónők nem hagyták abba a munkát, továbbra is önzetlenül, hatalmas lelkesedéssel készítik a többit. Erről is beszámolt Máté Szabolcs polgármester hivatalos Facebook-oldalán, név szerint köszönetet mondva a varrónőknek és azoknak, akik az önkormányzat pénzügyi segítsége mellett biztosítják a maszkok anyagát.

Mint írta, az önkormányzat, a takarékszövetkezet, a posta, a helyi üzletek dolgozóit, továbbá a gyermekotthont, a mentőállomást, az idősek klubját, az idősek otthonát, a II. számú háziorvosi rendelőt látták el a védőmaszkokkal, azon kívül Murga és Kalaznó község lakóinak is juttattak belőlük.

A polgármester megemlítette, hogy mindannyiukat örömmel tölt el az idősek klubjába érkező telefonhívások, visszajelzések: elégedettek a felkínált szolgáltatásokkal, és egyre többen veszik azokat igénybe. A maszkokat, fertőtlenítőszereket, élelmiszercsomagokat folyamatosan szállítják ki, valamint egyre bővül azok köre, akik ebben a nehéz helyzetben felajánlják a segítségüket. Az albán pékségnek köszönhetően például a rászoruló családoknak napi több csomag péksütemény kiszállítását tudják folyamatosan biztosítani.

A polgármester a segítségre szorulókat arra kérte, hogy keressék továbbra is őket, mert közös a céljuk, a koronavírus terjedésének megfékezése, a lakosság egészségének megőrzése. Valamint mindenkit arra kért, hogy maradjanak otthon, hordják a maszkokat, tartsák be a megfelelő óvintézkedéseket, és fogjanak össze, hogy mindez sikerüljön. Legyenek türelmesek egymással szemben is, és vigyázzanak magukra. További információk Máté Szabolcs hivatalos Facebook-oldalán találhatóak.

Borítókép: Máté Szabolcs polgármester a szájmaszkokkal (archív felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában