Több mázsa élelmiszert és tisztítószert gyűjtöttek Tolnán

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock

Több mázsányi tartós élelmiszer, valamint tisztítószer gyűlt össze a Tolnai Családsegítő Központ (CSSK) és több helyi civil segítő szervezet által nemrég meghirdetett, május végén zárult adománygyűjtési akciója során – tájékoztatta lapunkat Székelyi Anikó, a CSSK vezetője.

A Tolnai Háló Közalapítvány, a Civil Voks Tolnai Egyesülete, a Magyar Vöröskereszt Tolnai Egyesülete, a Tolnai Plébánia Karitász csoportja, a Mözs-Tolnai Református Nőszövetség, illetve a családsegítő központ azok számára indított gyűjtést, akik a koronavírus-járvány miatt veszítették el a munkájukat, és kerültek nehéz anyagi helyzetbe.

Az adományozók között voltak magánszemélyek, helyi vállalkozók, illetve az akciót lebonyolító civil szervezetek tagjai.

A felajánlott termékek jó minőségűek. Érkezett adomány a Vöröskereszt megyei, valamint a Karitász pécsi szervezetétől is. Egyebek mellett nagy mennyiségű liszt, búzadara, tartós tej, cukor, étolaj, száraztészta, konzerv jött össze felajánlásként. Emellett édesség, kávé, valamint tisztító- és tisztálkodási szerek is érkeztek. Többen is voltak azonban, akik pénzbeli adománnyal igyekeztek segíteni.

Székelyi Anikó elmondta, hogy a családsegítő központ továbbra is várja az állásukat a járvány kitörése miatt elvesztett tolnaiak jelentkezését, június 5-ig. A most összegyűlt adományokat maradéktalanul szét fogják osztani. A rászorulók létszámának ismeretében alakítják majd ki a csomagokat, amelyeket a tervek szerint június 9-től vehetnek át az érintettek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában