gyönki önkormányzat

2020.07.28. 09:30

Vissza szeretnék csábítani, aki elvándorolt

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Módosították az idei költségvetési rendeletet a képviselők a legutóbbi testületi ülésen Gyönkön – számolt be Szaka Gyula polgármester. Hozzátette, elfogadták a település hét évre szóló gazdasági programját. Ennek részleteiről korábban beszámoltunk.

– Legfőbb célunk, hogy megteremtsünk egy élhető, lakosságcentrikus kisvárost – hangsúlyozta a polgármester. – Várjuk a betelepülőket is, leginkább a visszatelepülőket. Azokat szeretnénk visszacsalogatni, akik elhagyták a várost.

A falusi csok, a Magyar falu program és több más kormányzati intézkedés is azt az akaratot tükrözi, hogy a vidék elnéptelenedését megakadályozzák, a fiatalokat megtartsák, és mi ennek szeretnénk megfelelni, ezen akarat mentén kívánunk dolgozni. Gyönkön jó volt fiatalnak lenni, és azok, akik az elmúlt tíz-húsz évben elvándoroltak innen, a mai napig rendszeresen visszajárnak, részt vesznek rendezvényeken, tartják itteni barátaikkal a kapcsolatot – tette hozzá Szaka Gyula.

Arról is beszélt, hogy tapasztalata szerint a gyönki emberek többsége, beleértve az elszármazottakat is, nem látják a településre jellemző csodálatos környezetet, a szerteágazó kulturális örökséget, mert az már megszokottá vált a számukra. Úgy gondolja, ezen változtatni kell, és felismerhetővé, láthatóvá kell tenni a város értékeit ugyanúgy a helyiek, mint az idelátogatók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában