segítség

2020.08.17. 11:30

Egy álom válik valósággá az önzetlenségnek hála

Reményeik szerint ősszel egy megszépült otthonba térhet vissza Binder Tímea a lányaival. A családnak sokan segítettek, hogy otthonuk felújítása valósággá válhasson.

Hanol Erzsébet

20200813_Nagydorog_Egy szegény családnál jártunk akiknek összefogással fel fogják újítani a házukat. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Megvalósulni látszik Binder Tímea és gyermekei álma: hamarosan meg­szépül az otthonuk. A jó ideig elérhetetlennek tűnő vágy sokak önzetlen adományának és önkéntes munkájának köszönhető. Korábban már írtunk róla, hogy az édesanya egyedül neveli négy lányát, a tizennégy éves Barbarát, a tízéves Zoét, a hároméves Grétát és az agykamrai tágulattal világra jött Liliánát, aki szeptemberben lesz kétéves. Legidősebb gyermeke, a középiskolás Dorina pedig sokat van az édesapjával is.

A család otthonára már igencsak ráfért a felújítás, ám anyagi helyzetük ezt nem tette lehetővé. Ezt látva döntött úgy Horváth Dorottya, hogy megpróbál támogatást szerezni nekik. A fiatal nő először abban segített, hogy az édesanyát és Lilit többször elvitte Pécsre a kislány számára szükséges kezelésekre, vizsgálatokra. Később életre hívta az Együtt egy szebb otthonért nevű Facebook-csoportot, itt zajlott a gyűjtés. Célul hatszázezer forintot tűztek ki, és végül valamivel több mint ötszázezer forint gyűlt össze. Sokan egyéni adakozóként járultak ehhez hozzá, mások kézműves termékeiket ajánlották fel eladásra, és annak árát fordították a nemes célra.

A szekszárdi Sz+C Stúdió Kft.-nek köszönhetően, Czank Szilárd közbenjárása révén további jelentős segítség érkezett. Az üzletágvezető felvette a kapcsolatot a partnereikkel, akik közül sokan álltak a jó ügy mellé, és együttes támogatásukkal több százezer forint értékű építőanyaghoz jutott hozzá a család, rendkívül kedvező áron. Persze ez mit sem érne, ha nincsenek szakemberek, akik térítésmentesen, szabadidejükből áldozva dolgoznak a felújításon. Binder Arnold, Pánczél Gergő, Felker Olivér és Szépvölgyi László vállalta a munkát. A bontás július végén kezdődött, mostanra pedig már új vízbekötések vannak a konyhában és a fürdőben. Remélik, hogy az ősz folyamán minden a helyére kerül, és amíg zajlik a felújítás, a családot Györkönyben élő barátaik fogadták be. Binder Tímea elmondta, hogy nagyon hálás mindenkinek, aki támogatja őket, köztük Szentes Flóra Babettnek, aki a Facebook-oldalon szívhez szóló írásokkal igyekezett megnyerni a segíteni akarókat, illetve Kostyál Boglárkának, aki jótékonysági rendezvényt szervezett a javukra.

Eredményt hozott a fejlesztés

– Falak elbontásával, új ajtók nyitásával a szobák száma is bővül a házban, így az eddiginél kényelmesebben férünk majd el – vezetett körbe Tímea, karjában Lilivel. A kislányt hatalmas szeretettel veszik körbe a testvérei. A két idősebb ugyan nem tudott ott lenni a látogatásunkkor, de Zoé és Gréta felváltva nyomnak egy-egy puszit a húguk arcára. Ám nemcsak vele incselkednek, hanem az időközben előkerülő két cicával, Marcival és Fricivel is, akik láthatóan jól feltalálják magukat az építkezési területen. Tímea nemcsak a munkálatokról beszélt, hanem Lili állapotáról is.

Fotó: Makovics Kornél

A kislány több műtéten átesett már, legutóbb júniusban, miután még napokig aggódtak a felépüléséért. Lili leküzdötte az újabb nehézségeket, és szerencsére idén már nem vár rá több operáció. Sőt, hatalmas előrelépés történt nála. Nemrégiben a paksi Gyermekemért Alapítvány táborában intenzív fejlesztésen vett részt, amelynek eredményeként önállóan is fel tudott ülni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában