Újabb változások léptek életbe a megyei kórházban

Új lakossági tájékoztató került ki a megyei kórház honlapjára az intézmény működési rendjének mától életbe lépő változásairól.

TEOL

Budapest, 2020. május 14. Védőfelszerelést viselő ápoló megsimogatja egy beteg kezét a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A súlyosbodó járványügyi helyzetre és az emelkedő Covid-19 esetszámra tekintettel, a járványkórházként is funkcionáló Tolna Megyei Balassa János Kórház működésében 2020. szeptember 21-től, azaz mától, az alábbi változások lépnek életbe:

  • A kórház „D” (belgyógyászati tömb) épületében található Fertőző Osztály ismét kizárólag a koronavírussal fertőzött betegek ellátását végzi, így a teljes „D” épület valamennyi emelete ezen betegek ellátására, elhelyezésére szolgál.
  • A „C” épületben átmenetileg szünetel a Mozgásszervi és Kardiológiai Rehabilitációs Osztály működése,
  • helyére szeptember 21-től a III. Belgyógyászati Osztály (a Diabetológia és a Hematológia) költözik és folyamatosan biztosítja a betegellátást.
  • A hétvégén életbe lépett új, országos eljárásrend szerint, a szekszárdi intézmény – kijelölt kórházként – látja el a továbbiakban Tolna, Somogy, Baranya és Fejér megyék Covid-pozitiv, kórházi ellátást igénylő eseteit. Az emelkedő betegszám és a folyamatosan romló járványügyi helyzet miatt munkatársaik újra fokozott terhelésnek vannak kitéve, ezért kérik a betegek és hozzátartozóik türelmét és további, segítő együttműködését.

    Borítókép: illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában