A tolnai idősotthonban is megjelent a koronavírus

Steinbach Zsolt

Forrás: Shutterstock

Megjelent a koronavírus-fertőzés a Tolnai Idősek Otthonában is. A Szekszárdi Szociális Központ (SZSZK) által működtetett intézményben elrendelt intézkedésekről Rottenbacher Ádámtól, az SZSZK igazgatójától érdeklődtünk.

Az intézményvezető írásbeli tájékoztatása szerint a Tolnai Idősek Otthonában a múlt héten izoláltak Covid-fertőzött lakókat és dolgozókat. Az otthon teljes körű tesztelése után a pozitív eredményt mutató lakókat és dolgozókat a közösségből kiemelték, a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében. A Covid-pozitív lakók a megyei kórházba kerültek. A fertőzött lakók tünetei enyhék, illetve tünetmentesek.

Az otthon teljes körű fertőtlenítése hétfőn megtörtént. Az intézmény zavartalan működése, az idősek teljes körű ellátása biztosított, valamennyi, a védekezéshez szükséges védőeszköz és fertőtlenítőszer rendelkezésre áll.

Megkérdeztük, mennyien fertőződtek meg az otthon lakói, illetve a dolgozók közül. Az igazgatótól azt a választ kaptuk, hogy adatokat jelenleg nem áll módjában közölni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában