Stagnál az új fertőzöttek száma megyénkben

TEOL

Zalaegerszeg, 2021. január 16. A Zalaegerszegi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály munkatársa koronavírusteszthez vesz mintát egy dolgozótól a Zala Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Rehabilitációs Igazgatási Fõosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértõi Osztályán kialakított vizsgálóban 2021. január 16-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI-archív

Fotó: Varga György

Április eleje óta lehet megyei bontásban nyomon követni az igazolt fertőzöttek számát a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon. Szombat reggel is frissültek a hivatalos adatok, Tolnában pedig negyvennyolc új esetet derítettek fel az elmúlt huszonnégy órában, így a tegnapi 7661-ről 7709-re módosult a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Az elmúlt napokban 40 és 50 között stagnált az új esetek száma.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Hazánkban 1344 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 358 317 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 904 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 239 880 fő, az aktív fertőzöttek száma 106 533 főre csökkent. 3854 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 259-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 143 184 fő kapott oltást, közülük 6944 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is már megtörtént.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában