korszerűsítés

2021.01.13. 09:30

Valóban takarékos lesz az intézmény

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

Átfogó felújítás zajlik a cikói művelődési házban. Mint azt Molnár Józsefné polgármester lapunknak elmondta, a település központjában található létesítmény tetőszerkezetét és vizesblokkját – TETT-es pénzből – már tavaly ősszel sikerült rendbe hozni. A renoválás gyakorlatilag azonnal folytatódott, immár egy megnyert TOP-os energetikai pályázatnak köszönhetően.

Az épület tetejére napelemek kerültek, a hermetikusan záró ablakoknak és a födémszigetelésnek köszönhetően az új fűtési rendszer adta hőmennyiség szó szerint házon belül marad. A világítást is a napelemrendszer biztosítja. A falak festése ugyancsak megtörtént, a mozgásukban akadályozottakat számukra kialakított bejárat, valamint mosdó várja, ráadásként pedig a színházterem új padlóburkolatot kap.

Mindent összegezve, a művelődési ház a várhatóan február végén záruló, mintegy ötvenmillió forintba kerülő kivitelezés eredményeképpen nemcsak új külcsínnel és belbeccsel fogadja a látogatókat, de emellett valóban takarékosan működő intézménnyé is válik.

Borítóképünk: Molnár Józsefné a körbeállványozott művelődési ház mellett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában