Ismét ötven felett az új esetek száma Tolnában

TEOL

Gyõr, 2021. január 10. Egy ápoló megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a gyõri Szent Anna Otthonban 2021. január 10-én. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Tavaly április eleje óta lehet megyei bontásban nyomon követni az igazolt fertőzöttek számát a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon. Csütörtök reggel is frissültek a hivatalos adatok, Tolnában pedig hatvanöt új esetet derítettek fel az elmúlt huszonnégy órában. A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma ezzel a tegnapi 8082-ről 8147-re módosult a járvány kezdete óta.

A legnagyobb fertőzésveszélynek kitett egészségügyi dolgozók, valamint a szociális otthonok, idősotthonok lakóinak beoltása után Tolna megyében is megkezdik a legidősebb korosztály tagjainak oltását. Megtartotta második ülését a Tolna megyei oltási munkacsoport. A megbeszélésen dr. György István államtitkár, az operatív törzsben működő oltási bizottság elnöke arról tájékoztatott, hogyan készülnek a tömeges oltásra, amely a járvány megszűnéséhez szükséges.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Idehaza 1652 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 371 988 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 832 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 274 308 fő, az aktív fertőzöttek száma 84 848 főre csökkent. 3648 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 289-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 249 687 fő kapott oltást, közülük 84 452 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, és az idősotthonokban, bentlakásos szociális intézményekben is már 82 ezren éltek az oltás lehetőségével. Ma kezdődik védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása.

Vasárnapi határidővel minden háziorvosi praxisból hat idős embert kórházi oltóponton oltanak be, ezen felül 1080 háziorvos maga is beolthat 10-10 regisztrált idős embert. A terv szerint több mint 30 ezer idős embert oltanak be a következő napokban kórházi oltópontokon és tízezret maguk a háziorvosok.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában