elismerés

2021.03.16. 16:58

Tolna megyeiek is kaptak kitüntetést a nemzeti ünnepen

TEOL

Fotó: MW-archívum

Nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva több rangos elismerést is átadtak március 15-én. A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott dr. Józan-Jilling Mihály, a Tolna Megyei Balassa János Kórház belgyógyász-kardiológusa, a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

Ugyanezt a kitüntetést érdemelte ki dr. Csók Sándor nyugalmazott szülész-nőgyógyász szakorvos, a paksi Család- és Nővédelmi Tanácsadó volt vezetője a paksi szülészeti ellátás fejlesztésében vállalt jelentős szerepe, magas színvonalú szakorvosi munkájáért, család- és nővédelmi missziója elismeréseként.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott Bacsmai László, a Mohácsi Esperesi Kerület esperese, korábbi szekszárdi plébános több évtizedes papi szolgálata során a Magyarországon élő horvát nemzetiség lelkipásztori ellátása, valamint a hitoktatás és a közösségépítés területén végzett munkájáért.

Borítóképen balról: Dr. Csók Sándor, Bacsmai László és dr. Józan-Jilling Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában