Tolnában megtartják a szentmiséket

Közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a járvány harmadik hulláma miatt életbe lépő szigorítások okán.

W. G.

20200106 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Szentmise a katolikus megyés püspök vízkereszt napján a Szent Anna-székesegyházban, a vízszentelés szertartását is elvégezve.

Forrás: MW

Fotó: Matey István

Eszerint az egyházi óvodák és iskolák bezárnak, a szociális és egészségügyi intézmények pedig az állami szabályozással összhangban működnek. A templomokat nem zárják be, a misék megtarthatók a szabályok betartásával: fertőtlenítőszerek használata, maszkviselés, védőtávolság-tartás. A helyi viszonyokat jól ismerő megyéspüspökök hozhatnak ettől eltérő intézkedéseket is.

Felföldi László püspök elmondta, hogy Baranya és Tolna megyében nem lesznek helyi változtatások. Ezek az intézkedések a húsvét előtti időszakra vonatkoznak. Hogy a húsvét megünneplése milyen körülmények között történhet, arról később egyeztetnek az egyházi vezetők. (Tavaly online istentiszteleteket tartottak.)

Mint ismeretes, néhány pap Tolna megyében is megbetegedett. Helyettesítésük megoldott.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában