Várong

2021.04.20. 09:30

Három fontos célt akarnak megvalósítani idén

Varga Sz.

20210105 Tótkomlós Szlovák iskola alsósoknak megépített kis játszóudvar. Fotó: Csete Ilona CSI Békés Megyei Hírlap

Forrás: MW-archívum

Fotó: Csete Ilona

Várong település önkormányzata idén három fontos pályázatot nyújt be a Magyar Falu Programba – foglalta össze Brunner Dezső polgármester. Az egyikből szeretnének a temetőben egy kőzúzalékos utat kialakítani, új parkolót létesíteni, továbbá egy urnafalat telepíteni.

A második egy új, modern, korszerű játszótér lenne, amelyet a már meglévő fa játszótér elbontása után telepítenének. A harmadik gépjárműbeszerzés, egy ötszemélyes autót szeretnének vásárolni, így ki tudnák szolgálni a várongi lakosokat, segíteni tudnának orvoshoz eljutni azoknak, akik nem rendelkeznek autóval, vagy nem tudnak busszal utazni – összegezte Brunner Dezső polgármester. Ennek a célnak a megvalósítására a Várongért Egyesület nyújtott be pályázatot.

Az önkormányzat későbbi tervei között szerepel egy új kút létrehozása, mely kiváltaná a jelenlegi kutat, így bővebb ivóvízzel látnák el a község lakosságát. Amint lehetőség nyílik rá, szintén a Magyar Falu Program pályázatából szeretnék felújítani a Béke és Mező utcák makadámútjait, helyette aszfaltos útburkolatot terveznek.

Borítóképünk: egy korszerű játszóteret is szeretnének Várongon (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában