portré

2021.05.24. 09:30

Egy tanár díjazása reklámnak is jó

Szeri Árpád

Fotó: Vizin Balázs

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kémia, fizika, néprajz szakos tanára, Nagy István MOL Mester-M Díjat vehetett át kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért – olvashatjuk a Kirchné Máté Réka jegyezte interjút.

„Erdélyben éltünk, ott tanítottam 13 évet. 2000-ben döntöttünk úgy a családommal, hogy áttelepedünk az akkori politikai helyzet miatt. Tolna megyébe jöttünk, a szekszárdi Egészségügyi Szakközépiskolában dolgoztam 4 évet. Aztán a bonyhádi gimnáziumba kémiatanárt kerestek, mivel csak jót hallottam az intézményről, gondoltam, megpályázom az állást” – mutatta be magát Nagy István. Azt is elmondta, hogy mi a titka órái népszerűségének. „Kémiaórán kísérletezünk, robbantunk, gázokat fejlesztünk, ezt mindenki élvezi.” A pedagógus az utóbbi években több más, hivatalos elismerésnek is birtokosa lett. „Egy tanár díjazása pedig reklámnak is jó, felhívjuk az általános iskolás diákok figyelmét, hogy gyere a bonyhádi gimibe, mert itt egy kicsit többet fogsz kapni” – érzékeltette intézményéhez kötve a kitüntetések jelentőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában