Kapospula

2021.05.06. 16:20

Megújult a művelődési ház

Vizin Balázs

 

Korábbi, 2018-as nyertes pályázat alapján, kilencvenhatmillió forintos költségvetésből újul meg Kapospula község művelődési háza. A projektben az épület energetikai korszerűsítése zajlik, jelenleg kilencven százalékos készültségnél jár a beruházás. Teljes hőszigetelést, új nyílászárókat, homlokzati és födémszigeteléseket kapott a ház. Korszerű, hőszivattyús fűtést építettek ki, padlófűtéssel és helyiségenként lehet szabályozni. Az épület elektromos ellátása komplett napelemes rendszerrel bővült, ezzel biztosítva a költséghatékony működtetést és minimalizálva a fenntartási költségeket.

– Minden zárt térben tartható közösségi rendezvénynek a művelődési házunk ad otthont, így örömünkre szolgál, hogy egy megújult, korszerű térben tarthatjuk meg ezeket – mondta Stemler József, Kapospula polgármestere.

Az események lebonyolítása mellett könyvtárnak és a helyi egyesületek foglalkozásainak biztosít helyszínt a kultúrház. A hátralévő teendőket, a parkettázást, a lambériázást és a berendezést követően, várhatóan májusban készül el a beruházás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában