TETT

2021.05.20. 10:00

Módosítana a támogatási rendszeren a bátaapáti polgármester

Szeri Árpád

A megye egyik legszebb, legrendezettebb, össz­komfortos településén vagyunk. Itt, Bátaapátiban több közművesített telek várja a gazdáját. Ráadásul térítésmentesen, avagy jelképes összegért.

– Innen tárul elénk a Völgység egyik leglátványosabb panorámája – mutatott körbe Krachun Szilárd polgármester a szóban forgó földterületen. – Egyetlen kötelezettség vár a leendő tulajdonosra, a telek beépítése.

Azaz, a földdarabok arra szolgálnának, ami rendeltetésük: takaros kertes házak emelkednének ki belőlük. A szép és rendezett mivolt mellé ráadásul odaillik a fejlődési lehetőség újabb üteme. Köszönhetően nem utolsósorban az úgynevezett TETT-es – azaz a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás révén származó – támogatásnak. Igaz, ezzel a támogatási rendszerrel a polgármester – aki egyúttal a társulás elnöke – nincs megelégedve. Ezért már huzamos ideje változtatást szorgalmaz. Régóta hangoztatja, hogy az említett forrásoknak a lakosság életminőségét közvetlenül is javítaniuk kellene.

– Személy szerint gondnak tartom, hogy azok az emberek, akik annak idején a radioaktívhulladék-tároló Bátaapátiba kerülése mellett döntöttek, a támogatásokból nem részesülhetnek közvetlenül – fogalmazta meg ismételten aggályát. – A változtatás reményében is hallatom a hangom különböző fórumokon. Kétszer jártam az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, emellett részt vettem egy online konferencián. Vezető politikai-gazdasági személyiségek, döntéshozók értettek velem egyet abban, hogy szükség van módosításra. Méghozzá olyanra, mely megengedi az önkormányzatok számára a TETT-es támogatások szabad felhasználását. Ígéretet kaptam, hogy visszatérünk erre a kérdésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában