Dombóvár

2021.05.03. 19:00

Összefognak, így lesz harangjuk

Tavaly, az augusztus 20-i szentmisét követően szerzett tudomást Dombóvár város vezetése arról a kezdeményezésről, melyet Bodó Imre, a CREDO Alapítvány elnöke indított el.

V. Sz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az alapítvány gyűjtést szervezett a kertvárosi hívő közösséggel karöltve egy harang megvásárlására, melyet a Szent István-templomban helyeznének el. Dr. Hegedüs János plébános elmondása szerint a harang elhelyezése harangtorony építésével vagy a padlásra telepítéssel és annak átalakításával lenne kivitelezhető, mely nagyon költséges lenne, ezért örömmel értesült az elképzelésekről.

Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter, a körzet képviselője támogatják a kezdeményezést, így fogalmazódott meg az az ötlet, hogy a városvezetés egy harangláb elkészíttetésével segíti a harang telepítését. A haranglábat az Ybl Miklós-díjas építész, Csernyus Lőrinc tervezi meg. A fejlesztés Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség ország­gyűlési képviselője közbenjárásával egyedi kormányzati támogatásból, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. finanszírozásával valósulhat meg.

A harang közösségi összefogásból, adakozásból jöhet létre, a szükséges összegből még hiányzik egy kevés, így még tart a gyűjtés. Lengyel harangöntő készíti el a harangot, melyet a fa haranglábon fognak elhelyezni. A tervek szerint augusztus 19-én tartják az átadó ünnepséget, így a kertvárosi lakosok néhány hónap múlva már hallhatják a déli harangszót.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában