Oltási nap Tolnában: kilenc településen várják a polgárokat

Újabb oltási napot szervez a Tolna Megyei Kormányhivatal erre a hétvégére, a települési önkormányzatok és a Magyar Honvédség segítségével – mondta keddi sajtótájékoztatóján Horváth Kálmán kormánymegbízott, a Tolna Megyei Oltási Munkacsoport vezetője.

Gazsó Rita

- A járvány harmadik hulláma lecsengett és megtörtént ötmillió ember első beoltása Magyarországon. A vírushelyzet enyhülésével párhuzamosan azt tapasztaljuk, az oltási kedv is csökkenni kezdett. Mi itt Tolna megyében szeretnénk, ha nem is a korábbi iram szerint, de folytatódna az oltás – fogalmazott Horváth Kálmán kormánymegbízott annak apropóján, hogy újabb megyei oltási napot jelentettek be június 19-én, szombatra. Horváth Kálmán elmondta, a megyei oltónapon ezúttal kilenc településen várják a jelentkezőket.

A korábbi, június 5-i oltónap tapasztalatai alapján mindenképpen van létjogosultsága a folytatásnak, amelyet ezúttal nem korlátoznának le egyetlen járásra. Hozzátette: előzetes felmérés készült az érdeklődők számáról, amely jelentős igényt mutat.

A részletekről megtudtuk, három helyszínen lesznek jelen a Magyar Honvédség oltóbuszai 8 és 18 óra között: Dunaföldváron az Egészségháznál, Tolnán a Járási Hivatalnál és Zombán a Polgármesteri Hivatalnál. Három kórházi oltóponton vehetik fel a védőoltást az érdeklődők 9 órától a tervek szerint 14 óráig, Szekszárdon a Balassa János Kórházban, a Bonyhádon a helyi kórházban és rendelőintézetben, valamint Dombóváron a Szent Lukács Kórházban. Három ideiglenes oltópontot is létesítenek erre a napra, Alsónyéken és Gyönkön a Művelődési Házakban, emellett Pakson a Gyógyászati Központban, ahol 9 és 14 óra között végeznek oltást a helyi háziorvosok.

Újdonságként minden helyszínen, így a honvédségi oltóbuszon is elérhető lesz kétféle oltóanyag, Janssen és Pfeizer vakcina és a korábbiakhoz hasonlóan most is bőségesen rendelkeznek majd oltóanyaggal – hangsúlyozta Horváth Kálmán. Az oltáshoz előzetes regisztráció szükséges, melyben az oltások helyszínén készséggel segítenek az önkormányzat, illetve a kormányhivatal munkatársai – emelte ki.

Horváth Kálmántól megtudtuk, a kormányhivatal elkezdte felmérni, hogy milyen igény lenne a 12-15 év közöttiek körében végzett oltásnak. Ennek eredményét ismerve adnak később további információt az oltások lehetséges megkezdéséről.

Borítóképünkön dr. Horváth Kálmán

A koronavírusról Tolna megyében

A dosszié további cikkei

A koronavírusról Tolna megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik