Vakáció

2021.06.26. 15:00

Több száz gyermek vehet részt a táborokban

T. N.

Fotó: Molnár Gyula

Hat Erzsébet napközis tábori turnusra nyújtott be pályázatot a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Paks Kistérségi Szociális Központ az Erzsébet Alapítványhoz, valamennyi pályázat nyert – jelentette be Szántó Zoltán alpolgármester a Városházán tartott sajtótájékoztatón a TelePaks hírportálnak.

Szántó Zoltán azt is kiemelte, hogy a nyertes pályázatoknak köszönhetően összesen kettőszázhetven paksi általános iskolás gyermek vehet részt a táborokban, turnusonként negyven–negyvennyolc fő közötti létszámmal. Felügyeletüket a kulturális központ és a szociális központ munkatársai látják el. A programok mellett napi négyszeri étkezést is biztosítanak a táborozóknak.

– Változatos, A, B és C hétre lebontott programjaink lesznek, így az sem unatkozik majd, aki több turnusra jelentkezett – számolt be a programokról Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. – Lesz kincskeresés, strandolás, atomerőmű-látogatás, a digitális iskola játékfoglalkozása, kézműveskedés, társasjáték, zumba, képtárlátogatás, katonai bemutató, mozi, érzékenyítő programok, íjászgyakorlat, számháború és medinai kirándulás is – összegzett.

Az Erzsébet-napközis tábort negyedik alkalommal valósítják meg Pakson. Borbás László, a szociális központ igazgatója elmondta, hogy nincs másik ilyen magas létszámú gyermektábor a megyében. Hozzátette, bízik benne, hogy a jövőben is tudnak hasonló tábort szervezni, hiszen az önkormányzatnak is szándéka a nyári gyermekfelügyelet megoldása. A tábori munkát közel negyven segítő és külön szervezői háttér végzi.

Együttműködés

Rendkívül jó az együttműködés a Csengey kulturális központ és a szociális központ között, így tudtuk a sikeres pályázatot is benyújtani – mondta Borbás László, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ha egy gyermek mégsem tud részt venni a táborban, időben jelezze a szülő. Ha nem jeleznek, akkor egy másik gyermektől elveszik a részvétel lehetőségét, hiszen, bár a jelentkezés határideje lejárt, a várólistáról bekerülhetnek még diákok.

Borítóképünk: Borbás László, Szántó Zoltán és Márkus Zalán a sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában