Szekszárd

2021.07.02. 09:30

Élményt adó napközis tábor nevelőszülőknél élő gyerekeknek

Napközis táborban tölthették a vakáció első napjait a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Tolna megyei nevelőszülőinél élő gyermekek.

Sz. Á.

Fotó: Makovics Kornél

A hálózat évek óta felkínálja ezt a lehetőségét, azzal a céllal, hogy könnyítsék a nyári gyermekelhelyezéssel járó szülői terheket. Idén két csoportban, kétszer egy hetes turnusban, összesen több mint harminc, hét és tizennégy év közötti gyermek vesz részt a szervezett programokon. A helyszínen, azaz a megyeszékhelyen, a Rákóczi utca 29. szám alatti területen kézműveskedés, kirándulás, filmnézés, akadályverseny és táncház egyaránt szerepel.

Az első turnus már véget is ért. A záró napon a rendőrség két munkatársa kutyás bemutatót tartott. A fiatalok barátkozhattak is az okos ebbel, a derék négylábú nagy nyugalommal fogadta a simogatásokat. Ezt követően Kertainé Lipovszky Eszter rendőr főhadnagy, a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársa interaktív foglalkozás keretében hívta fel hallgatósága figyelmét a nyár veszélyeire. Szó volt egyebek mellett a biztonságos közlekedésről, a baleset megelőzésről, valamint az internet veszélyeiről is.

Ugyancsak maradandó élményként a gyermekek beülhettek a rendőr autóba és megszólaltathatták a szirénát is. Akadt bátor vállalkozó, aki a golyóálló mellényt is felpróbálta. A táborlakók saját maguk készítette rajzzal köszönték meg a rájuk fordított időt.

Szakter Mária, a Tolna megyei nevelőszülői hálózat vezetője lapunknak elmondta, hogy a második turnus július 24-én kezdődik. Ugyanezen a helyszínen, a korábbihoz hasonló rendezvények várják a gyermekeket.

Borítóképünk: Igazi rendőrautóba is beülhettek a táborlakók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában