az év fája

2021.10.29. 09:30

Különdíjas lett a Mausz-kápolna hársfája!

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Ebben az évben immár tizenkettedik alkalommal hirdették meg az Év Fája internetes szavazással zajló versenyt, amelynek győztese az európai döntőben is képviselheti majd hazánkat – ismertette az elmúlt napokban a Funzine elnevezésű portál.

Mint írták, az Év Fája verseny évről évre olyan fákra irányítja a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölők életében, azok mindennapjaiban. A versenyen induló huszonhét fából idén a szakmai zsűri tizenegyet juttatott be a döntőbe, majd ezekből idén július 1-je és október 1-je között szavazással választhatta ki kedvenc növényét a közönség.

Az idei Év Fája címet, 3237 szavazattal a debreceni Csokonai Színház előtt álló csüngő japánakácok nyerték el, melyek természetesen a város büszkeségei. Az Országos Erdészeti Egyesület különdíjával a Szekszárdi-dombság és a Sárköz peremén, Szálka felé vezető út mentén, a Mausz-kápolna mellett álló hársfát tüntették ki – áll a bejegyzésben. Ez a hárs az elmúlt évtizedekben szemtanúként tekint le a Szekszárdi- dombság pereméről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában