Paks

2021.10.28. 18:30

Etessy Gábor kapta idén a Pro Urbe díjat

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc napján, október 23-án adták át Pakson a Pro Urbe emlékérmet, amelyet idén Etessy Gábor vehetett át. Az eseményen úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés számára, hogy ő kaphatta meg a város kitüntetését. – Paksi születésű vagyok, mindig az motivált, hogy valamit tegyek a városért, a fejlődés érdekében – fogalmazott az átadó ünnepségen.

Az eseményen elhangzott, a Pro Urbe emlékérem ezúttal egy tősgyökeres paksihoz kerül, aki szülővárosában nőtt fel, alapított családot, munkája során pedig sosem feledkezett el arról, hogy lehetősége adatott a helyi polgárok életének gyarapítására. Etessy Gábor harminc évvel ezelőtt alapította a Partner Kft-t, amely a magyarországi építőipari piac meghatározó szereplője és amelynek napjainkban is ügyvezetője. Közismert arról, hogy a Vak Bottyán Gimnázium egykori tanulójaként kezdettől fogva figyelemmel kísérte Paks első középiskolájának helyzetét, az épület tárgyi feltételeit, építészeti állagát, és személyesen is szívügyének tekintette az iskola felújítását.

Az évek során Etessy Gábor és munkatársai, illetve a mindenkori iskolavezetés között harmonikus együttműködés alakult ki, amelynek során új épületszárnnyal egészítették ki és modernizálták az iskolaépületet és környezetét, a fejlesztéseknek köszönhetően pedig bővíthették a tanulói létszámot. Emellett Etessy Gábor a gimnáziumban létrehozott Vak Bottyán Tehetséggondozó Közalapítvány alapító tagjaként 25 éven keresztül végezte hathatós kuratóriumi munkáját, valamint közel harminc éve a PSE elnökségi tagjaként, majd az ASE állandó támogatójaként is szolgálja a sportoló paksi gimnazisták illetve a paksi sportrajongók érdekeit – méltatták munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában