néprajzkutatás

2021.10.07. 16:00

„Száz plusz tíz” címmel nemzetközi konferenciát tartottak

Tolnai Népújság

„Száz plusz tíz” címmel nemzetközi konferenciát tartottak, Dr. Tárkány Szücs Ernő, a magyar jogi néprajz nemzetközi hírű kutatója születésének centenáriuma és a Tárkány Szücs Ernő Jogi Kultúrtörténeti és Jogi Néprajzi Kutatócsoport 10 éves jubileuma alkalmából, amelynek a szülőváros, Hódmezővásárhely adott otthont. A tudományos konferencia több szervezet együttműködésében valósulhatott meg.

A szekszárdi prof. dr. Nagy Janka Teodóra, a kutatócsoport elnöke kiemelte, hogy a rendezvény lehetőséget adott a kutatócsoport tagjainak a vissza- és előretekintésre, felhívta a figyelmet az intézményes emlékezésre, és a folytatásban rejlő tudomány- és kutatástörténeti lehetőségek fontosságára. A kutatócsoport 2011. október 5-én öt egyetem együttműködésében Szekszárdon alakult meg 19 fővel, jelenleg 32 tagja van. Az elmúlt évtizedben hat szakmai konferenciát szerveztek, tíz kiadványt jelentettek meg a jogi kultúrtörténet, jogi néprajz új kutatási eredményeit közreadva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában