Ünnepélyes átadó

2022.01.18. 17:00

Értéket teremtenek, önbecsülést kapnak az új bonyhádi üzemben

Az ország legnagyobb, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, állami tulajdonú társasága Bonyhádon nyitotta meg új üzemét. A kormánynak fontosak ezek a munkavállalók és azok a védett üzemek, ahol őket foglalkoztatják.

Farkas Eszter

Fotó: Makovics Kornél

Ünnepélyes keretek között adták át január 18-án, kedden az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. új bonyhádi üzemét. 

– A Kézmű-Erfo-Főkefe cégcsoport kétszázhetedik üzemét adjuk át a mai napon. A munkáltató nemcsak a településen élőknek, hanem a környékbelieknek is álláslehetőséget biztosít, hiszen az alkalmazottak fele bonyhádi, fele pedig Bonyhád vonzáskörzetében él – mondta el Csizi Péter ügyvezető.

Filóné Ferencz Ibolya, a város polgármestere elmondta, hogy közel két év munkájának köszönhető, hogy Bonyhádon létrejöhetett az új üzem. Beszédében kiemelte ennek a munkának a fontosságát. 

– Ez a munka lehetőséget ad az itt dolgozók számára az önértékelésük növelésére, hiszen a saját munkájuk által megtermelt javadalmakat tudjuk felhasználni a segélyek helyett.

Csizi Péter, a cégcsoport ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt évben tizenkét új telephelyen, több mint hétszáz új munkahelyet hoztak létre. Tapasztalata alapján a kormánynak fontosak a megváltozott képességű munkavállalók, azok a védett üzemek, ahol őket foglalkoztatják, mivel folyamatos támogatást kapnak tőlük.

– Egy új üzem fontos az országnak, mert új munkalehetőséget ad, amellett, hogy növekedni tud a gazdaság. Fontos, mert az itt dolgozó hetven-nyolcvan ember megélhetése, és a családjuk megélhetése innentől kezdve ehhez a munkahelyhez kötődik. A munka önmagában fontos, attól függetlenül, hogy milyen technológiával, milyen munkafolyamatot csinálnak, hiszen az önmagában érték. A bonyhádi telephely is ezt fogja üzenni. Annak pedig, hogy az itt dolgozók javarészt megváltozott munkaképességűek van egy szolidaritási értéke is – mondta el Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár.

Fontos a társadalomban betöltött szerepük

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte az üzemben dolgozók munkájának jelentőségét, annak értékét is, valamint kitért az utóbbi évek jelentős gazdasági fejlődésére is a városban. - Az üzem biztosítja a megváltozott munkaképességűek megélhetését a járadékokon túl. A jövedelem kiegészítésén felül, azért van nagy szükség erre a munkára, mert a munkavállalókat mentálisan is megerősítik. Érzik, hogy fontos szerepet töltenek be a társadalom és családjuk életében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában