Helyreállítás

2022.01.15. 14:11

Hamarosan valóban megnyit a tamási fürdő!

Brunner Mónika

Egyes épületrészek megolvadtak a tűzben Fotó: Mártonfai Dénes

Január végével valóban megnyitja kapuit részlegesen a Tamási Termálfürdő, amelyet múlt év novemberében egy nem várt és sajnálatosan bekövetkezett tűzeset miatt kényszerűen bezártak. Az önkormányzat a város honlapján közölte: mióta megtörtént a káresemény, az üzemeltetővel folyamatosan azon dolgoztak, hogy a termálfürdő minél előbb újra fogadhassa a pihenni és feltöltődni vágyó vendégeit. 

A terveik szerint a fürdő szaunavilága teljes kapacitással üzemel majd. A fürdő szaunamesterei a hét minden napján programokkal várják a vendégeket, a fürdeni vágyók pedig a szabadban található harmincnyolc fokos termálvizes medence gyógyvizében pihenhetnek. A felújítási munkálatokról úgy tájékoztattak, hogy a kárfelmérést követően az ideiglenes helyreállítási munkák hamarosan elkezdődnek. 

A tamási önkormányzat jelentős fejlesztésekre pályázott a fürdővel kapcsolatban, és annak előkészítésére pedig támogatást nyertek 2020 decemberében. Közbeszerzési eljárás zajlik a kivitelező kiválasztására. Ismertették: tekintettel arra, hogy a fejlesztések érintik a végleges helyreállítással érintett részeket, így a fejlesztési beruházás és a helyreállítás egy időben történik majd. 

A helyreállítási munkálatok eredményeképpen várhatóan már az idei évben a termálfürdő a korábbi teljes szolgáltatási körrel fogadhatja vendégeit, 2023-tól pedig a fejlesztés során megvalósuló új élményelemekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában