Farsang

2022.02.11. 14:00

Mulatsággal űzték a telet Bonyhádon

Ismét kitett magáért a bonyhádi Gondozási Központ összetartó csapata a hétfői farsangi ünnepségen.

Vizin Balázs

A Völgységi Öregek Társulata nagy show-t csinált, méltán arattak zajos sikert. A szerző felvétele.

– Sok fáradozás, ötletelés és próba után, a lehetőségeket kihasználva sikerült megvalósítanunk a mai napunkat, ahol a telet űztük el, közben pedig egy jót mulattunk – emelte ki köszöntőjében Sebestyén Orsolya. 

Az intézmény vezetője úgy folytatta: mindehhez mire van szükség? Egy idős közösségre, akik szeretettel fogadják a programjainkat, egy fenntartóra, aki biztosítja intézményünk folyamatos és színvonalas működését, és egy olyan kollektívára, csapatra, akik, ha kell gondoznak, ha kell mentálisan támogatnak, ha a szükség úgy kívánja műsort szerveznek, rendeznek. 

Mindez nem állna rendelkezésre, ha Bonyhád városa nem egy ilyen jól működő kisközösséggel rendelkezne – fogalmazott Sebestyén Orsolya. Arról is beszámolt, hogy amikor szervezték a farsangot nem volt olyan bonyhádi magánszemély, vállalkozás, aki nem támogatta volna a kezdeményezésünket. Ugyanakkor nem csak helybeliek álltak a jó cél mellé – valamennyi szponzornak köszönetet mondott. 

– Fontos megemlítenem, hogy bár elfoglaltsága miatt személyesen nem tud velünk lenni az idei évben, de Potápi Árpád János államtitkár úr jókívánságai mellé ismételten, mint minden alkalommal felajánlotta a farsangi tortákat a mai rendezvényre, illetve a csütörtöki idősekotthoni farsangi mulatságra is, köszönjük neki! – fűzte hozzá az intézményvezető. 

– Nagyon büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre – folytatta –, továbbra sem tétlenkedünk! Felsorolta, hogy február 15-én ismét pirosba öltöznek a Pécsi Dóri-ház támogatásaként. A farsangi időszak zárásaként pedig torkos csütörtököt tartanak, amelyre mindenkit szeretettel várnak. Március 8-án nőnapoznak, itt a klubban, és ekkor már szeretnék meghirdetni a medvehagymaszedési akciójukat. 

Mindezeket megelőzve viszont bejelentette a hétfői farsang fellépőit: a Völgységi Öregek Társulatát, akik a bonyhádi járás településeiről kovácsolódtak össze. A závodi, teveli, aparhanti, mucsfai, bonyhádvarasdi, külterületi és persze bonyhádi „örökifjak” megmutatták, hogy miként kell igazán mulatni, hatalmas sikert elérve és tapsot kapva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában